Verslag 5e wedstrijd Heren te Oosterhout 2017

Triathlonteam De Langstraat KAMPIOEN 3e divisie Zuid

Zondag 27 augustus 2017 heeft het 3e divisie herenteam van TLV de Langstraat historie geschreven door kampioen te worden in de 3e divisie Zuid NTB triathloncompetitie.

Om 10:00 uur gingen Stefan, Milo, Reinier en Thomas in Oosterhout van start voor een teamsprint van 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Het betrof een massastart en na het startschot wisten de mannen van team de Langstraat al snel bij het zwemonderdeel de koppositie te pakken. Na een snelle wissel hadden ze een voorsprong van 45 seconden op het 2e team (Fusion) en zelfs 2 minuten op team TTL Leidschendam, de concurrent die momenteel met slechts 1 punt achterstand de tweede plek in de overall ranking bezet.

Team de Langstraat reden als team sterk en solide op de fiets en hadden na weer een snelle wissel nog steeds een voorsprong van circa 1 minuut bij aanvang van het laatste onderdeel, 5 km hardlopen.

Het werd nog een spannende finish aangezien team TTL Leidschendam en team Fusion tot zo’n 50 meter waren genaderd. Maar uiteindelijk wisten onze toppers de eindzege te behalen en passeerden ze als 1e de finish. Deze 1e plaats betekende dus tevens dat team de Langstraat

K A M P I O E N is geworden van de 3e divisie Zuid teamcompetities.

Het 1e kampioenschap! De promotie naar de 2e divisie is daarmee een feit.

Graag zouden wij al onze supporters die in grote getalen waren meegereisd willen bedanken voor alle aanmoedigingen. Dit geeft blijk van echte betrokkenheid bij de teams. Iets om trots op te zijn. TLV de Langstraat heeft zich van haar beste kant laten zien. Een topdag voor eenieder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *