Verslag 5e wedstrijd Dames te Spijkenisse 2017

2e divisie damesteamcompetitie TLV de Langstraat in Spijkenisse

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 9 september was de 5e en tevens laatste triathlonwedstrijd van dit seizoen in de 2e divisie voor de dames van TLV de Langstraat. De Politie Triathlon in Spijkenisse. Op vele fronten was het een gedenkwaardige wedstrijd. De weersvoorspellingen zagen er de hele week al slecht uit. De dames waren vooraf gewaarschuwd over het slechte parc fermé maar het was nog erger dan verwacht. Door de vele regen was het een grote modderpoel. Al tijdens het klaarleggen van de spullen regende het hard. Gelukkig was het tijdens de wedstrijd wel droog en liet zelfs de zon zich nog even zien. Deze wedstrijd was een Team -Time -Trial wat betekende dat het team goed moest samenwerken omdat de 3e finisher de eindtijd van het team bepaalde. Aangezien Inge en Roos het snelste zwemmen en fietsen en Mariëlle het snelste loopt werd daarop de tactiek besproken. Ze zouden niet als team bij elkaar blijven maar in twee groepjes opsplitsen. Elke 90sec werd er een compleet team weggeschoten voor de zwemstart in het kanaal. Als groepje vertrokken ze om 500m te zwemmen maar al snel ontstond er een gaatje. Roos en Inge vervolgde de wedstrijd samen. Ze kwamen tegelijk uit het water en na een snelle glibberige wissel in de blubber vertrokken deze twee dames gezamenlijk om 20 km te gaan fietsen. Een paar minuten later volgde Miranda en Mariëlle. Een heen en weer parkoers over de dijk met enkele klimmetjes erin. Al een stukje voor het keerpunt kwamen de dames elkaar tegen. Roos en Inge lagen al ruim 3 minuten op voorsprong. Er mocht binnen het eigen team gestayerd worden en Miranda heeft constant voorop gefietst om zo Mariëlle goed uit de wind te houden. Hopende dat er nog wat extra energie over bleef voor haar looponderdeel om zo mogelijk aan te kunnen sluiten bij Roos en Inge. Na de laatste wissel zijn Mariëlle en Miranda ieder op hun eigen kunnen aan het looponderdeel van ruim 5km begonnen. Met nog 4 km te gaan lag Mariëlle 4 minuten achter op Roos en Inge. Het was mooi geweest als zij dit gaatje dicht had kunnen lopen maar dat zat er niet meer in. Met een uiteindelijk verschil van nog 1.10min is Mariëlle als 3e van het team gefinisht in 1.26.25u. Miranda volgde een paar minuten later. Knap staaltje teamwork van de 4 dames! Deze tijd was goed voor een 15e plek in de dagklassering. Uiteindelijk sluiten ze hun debuutseizoen af met een 19e plek in de 2e Divisie.

 

 

 

 

 

 

 

Via deze weg willen ze al hun supporters en sponsors (JB design, Geld en Woning, Eldon dakbedekking, M2 beveiliging en TB Wissing) bedanken voor de steun en aanmoedigingen het afgelopen jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *