Verslag 5e wedstrijd Heren te Alphen a/d Rijn 2017

4e divisie Zuid, een finale zoals een finale hoort te zijn…

De heren van de 4e divisie Zuid hebben de eer om het competitie triatlon seizoen af te sluiten. Dit alles als onderdeel van de 3e Kroes en Partners Triathlon in Alphen aan den Rijn.

Om 11:00 uur gingen Jan, Elmar, Henrik en Mark van start voor een teamsprint van 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen. Het betrof een massastart en na het startschot wisten de mannen van team De Langstraat al snel bij het zwemonderdeel positie te pakken voor in het veld. Jan kwam daarbij als eerste uit het water van het Waalwijkse kwartet.

Na een snelle wissel gingen ze als 9e de team beginnen aan de 20km fietsen. Er werd volgens plan strak kop over kop gereden. Snelheden van plus 40kmh waren dan ook geen uitzondering. Samen met nog twee andere teams werd er gestreden om één plekje door te schuiven in het deelnemersveld.

Team De Langstraat kwam als 8e van de fiets en ging als een speer van start aan de loopronde van 5km rondom de Zekerplas. Ook daar wisten ze één plek naar voren te schuiven in het veld van topatleten. Gebroederlijk kwamen de heren over de finish met een prachtige tijd van 1h16m03s, wat gelijk staat aan een 7de plek voor deze wedstrijd…

Het eindklassement kon opgemaakt worden. Bij thuiskomst werd de site van de NTB dan ook nauwlettend in de gaten gehouden. Tot ieders verbazing waren we als 6e geëindigd in de wedstrijd door een DSQ van EDO Sports 3 – Maastricht. We sluiten het seizoen af met een welverdiende 7de plaats in de eind ranking met één punt achterstand op de nummer 6.

Graag zouden wij al onze supporters die ook nu weer waren meegereisd willen bedanken voor alle aanmoedigingen. Dit geeft blijk van echte betrokkenheid bij de teams. Iets om trots op te zijn. TLV de Langstraat heeft zich van haar beste kant laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *