Verslag 1e wedstrijd Dames te Arnhem 2018

2e divisie damesteamcompetitie TLV de Langstraat

Vorig jaar heeft het damesteam van triathlonvereniging ‘de Langstraat’ voor het eerst deelgenomen aan de landelijke divisie wedstrijden van de triathlonbond. Dit jaar gaan ze weer van start voor een nieuw seizoen in de 2e divisie regio zuid.

Zondag 22 april was de eerste wedstrijddag in Arnhem, net als vorig jaar de openings-wedstrijd. Om 12u was de eerste start van de damesteams waarna elke 1,5 minuut een team vertrok om 475m te zwemmen in het buitenbad. Inge, Maike, Roos en Kim vormde deze wedstrijd het team van TLV de Langstraat en om 12.12.30u mochten zij beginnen. Ze zwommen in een mooi lijntje achter elkaar aan en na 8.22 minuten kwamen ze het water weer uit. Snel naar de fiets voor de wissel om daarna gezamenlijk 20 km over het heuvelachtige parkoers te gaan rijden. Deze ronde werd 2x afgelegd en na 37.05 minuten waren ze weer terug in parc fermé om de fietsen op te hangen en de loopschoenen aan te doen. Hier had Inge het net iets te zwaar waardoor zij de drie andere dames moest laten gaan. Aangezien de derde dame die over de finish komt de bepalende eindtijd neerzet maakt het niet uit als er iemand achter blijft. Dus gingen Maike, Roos en Kim samen de laatste 5 km lopen. Ook dit waren 2 rondjes over heuvelachtig terrein. Uiteraard heeft Inge ook gewoon haar rondes gelopen op enige achterstand. Na 25.34 minuten zat het lopen erop en zijn de dames gefinisht in 1.14.09u wat een mooie 14e plaats op heeft geleverd. Inge is precies 2 minuten later ook gefinisht. Ook de drie herenteams van TLV ‘de Langstraat’ gingen deze prachtige zomerse dag van start in Arnhem in de 2e, 3e en 4e divisie met respectievelijk een 11e, 9e en 16e plaats. De supporters hebben ook goed van zich laten horen en met 4 teams aan de diverse startseries was het heel gezellig met alle aanmoedigingen. Tevens blijkt dat de teams steeds professioneler aan het worden zijn, diverse sponsoren dienen zich aan die naast alle teamkleding o.a. ook bidons, gereedschapssetjes, fietspomp, fietssteunen en zelfs een mooie grote tent hebben geleverd. Deze tent heeft op het wedstrijdterrein gestaan en functioneerde als verzamelpunt voor de atleten en supporters. De volgende wedstrijd is op zondag 27 mei in Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *