Verslag 1e wedstrijd te Arnhem 2018

1e competitiewedstrijd 2018 “Super Sunday” te Arnhem 22-4-2018

Op zondag 22-4-2018 de start van de triatloncompetitie en wel met een heuse “Super Sunday”. Een evenement waar TLV de Langstraat voor het eerst in de geschiedenis met vier teams, heren 2e, 3e en 4e divisie plus dames 2e divisie heeft deelgenomen.

Een stralende zon, blauwe lucht en een mooie affiche. De “Super Sunday” betrof een team trial van 475 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. De eindklassering werd bepaald aan de hand van de 3e finisher van een team. Stayeren binnen het team was toegestaan. Het fietsen bevatte pittige heuveltjes en het lopen had tevens een stevig cross karakter. Zwemmen werd gedaan in een 25m buitenbad. Doordat gedurende de dag de watertemperatuur behoorlijk steeg mocht de laatste serie, de 3e divisie, niet met wetsuit starten. Geen man overboord, daar heeft iedereen last van!

Aan de start voor het 2e divisie team, verschenen Stefan, Reinier, Cees en Thomas. Voor het 3e divisie team verschenen Ruud, Mark, Eswin en Elmar. Het 4e divisie team startte met Yuri, Peter, Arno en Henrik.

Het 4e divisieteam had de eer om, nogal vroeg rond 9:00, af te trappen. De heren zwommen met prima teamwork en dat gold ook voor de rest van de wedstrijd. Tijdens het lopen moest Peter de andere drie heren laten gaan. Geen schande hij heeft de heren tijdens het zwemmen prima geleid. Uiteindelijk resulteerde dit alles in een 16e plek (van de 28 teams) Een prima prestatie.

De dames volgende rond 12 uur. Een verslag is te vinden op https://www.facebook.com/damesteamdelangstraat

Na de finish van het 4e divisie team was rond 12:30 de beurt aan het 2e divisieteam. De kopjes stonden gespannen en dat is niet verwonderlijk omdat door de promotie de tegenstand lastig was in te schatten. De verschillen zouden klein zijn. Het zwemmen ging als verwacht. De mannen behaalde een 6e zwemtijd. Bij het fietsen bleek al vrij snel dat Cees moeite had om de andere drie mannen te volgen en wijselijk werd besloten om met zijn drieën verder te fietsen. De fietstijd was niet goed genoeg om de 6e plek vast te houden maar middels een uitstekend loopnummer werd alsnog een 11e plaats behaald (van de 23 teams) Tevens een goede prestatie en prima begin van de competitie. De heren kunnen prima mee in de 2e divisie.

Als laatste mocht rond 14:45 het 3e divisieteam aanvallen. Inmiddels was het erg benauwd en 28 graden. Het wetsuit mocht weer in de tas. Het gebruik daarvan was niet meer toegestaan. Als verwacht zou het zwemonderdeel het minst goede onderdeel zijn. Wel is er goed in teamverband gezwommen. Het treintje bleef aardig intact en na een kleine 10 minuten kon aan het fietsen worden begonnen. De inhaalrace werd meteen ingezet en het tempo tijdens het fietsen was aardig hoog. Na de 1e ronde was de pijp bij Eswin leeg en werd het fietsonderdeel met Ruud, Elmar en Mark vervolgd. Eswin bleef gestaag doorfietsen. Top gedaan! De overige heren begonnen teams in te halen. Het lopen was behoorlijk afzien. Dit mede door het parcours en de hitte. Desalniettemin zat de vaart er goed in en werd er een tijd onder de 20 minuten neergezet. Achteraf bleek dat het team een overall 9e klassering had behaald. Boven verwachting wat smaakt naar meer!

Alle uitslagen zijn te vinden op http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2018/apr/22/arnhem/index.html

Wederom hadden we de steun van veel supporters en de luxe van een geweldige team tent plus muzikale ondersteuning. Chapeau voor de mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt!!! Top dat jullie dit regelen. Dit geeft de atleten een flinke boost. Erg leuk en goed om te zien dat mensen ons (heren en dames) steunen. We hopen op een goed en succesvol vervolg.

De volgende wedstrijd is zondag 27-5-2018 in Almere. Het betreft een individuele wedstrijd waar stayeren is toegestaan. Daar zullen we proberen een nog beter resultaat neer te zetten. Komt allen kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *