Verslag 2e wedstrijd Dames te Almere 2018

Super Sunday, Een super zonnig en heftig Triathlon spektakel

Almere zondag 27 mei, triathlonteam Competities

Alle teams van TLV de Langstraat stonden afgelopen zondag aan de start van de tweede wedstrijd van het seizoen. Dat het een legendarische strijd zou worden stond van te voren al vast. De zomerse temperaturen en een straffe noordoosten wind op de dijk zorgden voor een heftige strijd.

Het damesteam dit keer bestaand uit: Maike van der Schuit, Roos Schoonderbeek, Inge Schuimer en Miranda van Rijswijk mochten om 12:30 uur starten. Met een spectaculaire strandstart mochten de dames al rennend het IJmeer in duiken om daar een lus van 750 meter te zwemmen. Roos nam al snel de koppositie van het team gevolgd door de overige 3 dames.

Na een snelle wissel zaten alle dames ruim binnen 20 minuten op de fiets. Dit keer was het een stayer wedstrijd van 20 km. Stayeren is een sportterm in de wielersport en betekent dat je kort achter elkaar, dicht naast elkaar in het wiel mag rijden. Zo kun je uit de wind rijden achter een “gangmaker”. Dit betekent dus dat er erg hard gefietst wordt en er zomaar snelheden van ruim 40 km per uur worden gehaald. Dat dit niet geheel ongevaarlijk is ondervonden Inge en Miranda. Zij kregen te maken met een heftige valpartij van een mededeelneemster in het peloton. Gelukkig kon Inge doorfietsen en Miranda na een kort oponthoud haar achtervolging weer inzetten. Na 33 minuten fietsen was Roos als eerste terug in de wisselzone om te kunnen starten met de loopronde, kort daarna volgden respectievelijk  Maike, Inge en Miranda. Dat er hard gefietst is werd al snel duidelijk, iedereen zat  binnen de  54 minuten na de start op het loopparcours.

Daar begonnen de dames aan een pittige en deels onverharde ronde van 1,5 km welke 3x keer moest worden afgelegd. Door een extra lus vanaf de wisselzone kwam het totaal van het parcours op 5 km. Het was inmiddels 13:30 uur en de zon stond hoog aan de hemel. De organisatie was goed voorbereid op de hitte en had extra waterposten ingezet. Hier werd ook gretig gebruik van gemaakt. Roos heeft haar teamkoppositie niet meer afgegeven, zij finishte in  1:20:00 op de voet gevolgd door Maike in 1:20:16. Inge en Miranda hebben de laatste ronde gezamenlijk afgelegd en kwamen tegelijkertijd over de finish met een tijd van 1:24:30. Overall is het damesteam geëindigd op een 22e plaats. De snelheid zit er in en het team lijkt klaar voor de volgende wedstrijd op 10 juni in Weert. Vanwege het feit dat alle 4 de teams van start gingen zijn er weer veel supporters meegereisd naar Almere. Mede dankzij alle aanmoedigingen was de sfeer bijzonder goed.

Ook alle herenteams zijn gestart op deze Super Sunday in Almere en hebben knap gepresteerd:

Heren2e divisie bestaand uit Thomas van der Kolk, Reinier Vos, Cees Frikkee en Ruud Meeren zijn geëindigd op de 17e plek,

Heren3e divisie bestaand uit Mark Kleinloog, Henrik Sellies, Elmar van Deijck en Arno winkelmolen zijn geëindigd op de 15e plek,

Heren 4e divisie bestaand uit Eswin van Hal, Yuri Ran, Arno Riethof en Ton Sweep eindigden op een zeer verdienstelijke 7e plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *