Verslag 3e wedstrijd Dames te Weert 2018

Zondag 10 juni vond alweer de derde triathlon teamwedstrijd plaats in Weert. Zowel het dames en het herenteam uit de 2e divisie gingen hier van start. Dit keer was het voor beide een individuele sprint afstand, 750m zwemmen – 18km fietsen – 5km lopen. Inge Verhoeven, Marij Sweep, Miranda van Rijswijk en Mariëlle Sprangers stonden hier aan de start voor het damesteam. Al een paar uur voor aanvang van de wedstrijd was het damesteam  in Weert. De zwemplas was 5 km verwijderd van het finish terrein dus op tijd alles klaarleggen was belangrijk. Eerst in het 2e parc fermé, waar de wissel van fietsen naar lopen plaats vond, de rij opgezocht waar de fiets opgehangen moest worden en de loopschoenen klaargezet. Daarna op de fiets met de zwemspullen naar de plas vertrokken. In ´het blauwe meertje´ moest 1 grote ronde van 750m worden gezwommen. Om 10 uur viel het startschot en vanaf het strand rende ruim 100 dames het water in. Inge kwam het eerste van het team uit het water, gevolgd door Marij, Mariëlle en Miranda. Na een snelle wissel moest er 18km gefietst worden richting het finishterrein. Er mocht niet gestayerd worden dit keer. Een aanfiets stuk gevolgd door 2 volle rondes langs het publiek. Daarna weer een snelle wissel naar het lopen, fiets ophangen, loopschoenen aan om nog 5km te gaan hardlopen. Ook weer 2 rondjes waarbij door de supporters flink werd aangemoedigd.

De eindtijden van het TLV de Langstraat damesteam zijn 1.21.33u voor Inge,  1.23.46u voor Mariëlle,  1.26.26u voor Marij en 1.28.08u voor Miranda waarmee ze een 24e plaats hebben behaald.

De volgende wedstrijd voor de dames is de kwart triathlon in Nuenen op 1 juli waar Inge, Kim, Marij en Mariëlle van start zullen gaan.

Het 2e divisie herenteam bestaande uit Reinier, Thomas, Milo en Yuri hebben een 5e plaats behaald.

Zaterdag 9 juni hebben de heren uit de 3e en 4e divisie hun sprint wedstrijd in Weert gedaan.

Het 3e divisieteam, waar Eswin, Mark, Ruud en Willem-Jan van start gingen, zijn 12e geworden.

Het 4e divisieteam, waar Henrik, Arno, Peter en Ton van start gingen, zijn 13e geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *