Verslag 4e wedstrijd Dames te Nuenen 2018

Zondag 1 juli vond de 4e triathlon teamcompetitie wedstrijd plaats in Nuenen. Dit keer betrof het een kwart triathlon, 1 km zwemmen – 36 km fietsen – 10 km hardlopen. Van het damesteam van TLV de Langstraat stonden Inge Verhoeven, Kim van der Meijs, Marij Sweep en Mariëlle Sprangers aan de start. Rond 9 uur was het team in Nuenen en nadat alle spullen waren klaargezet in het parc fermé zijn de dames naar de zwemplas gegaan. Er mocht met wetsuit worden gezwommen en de meeste dames maakte hier dan ook gebruik van. Om half 11 klonk het startschot en vertrokken ruim 100 dames voor 2 rondjes in de plas. Er lagen 4 flinke boeien in het water die, tegen de zon in, niet altijd goed te zien waren. Dus dat was goed opletten. Na het zwemmen werd er snel naar de fiets gerend in het parc fermé, schoenen aan en helm op en op weg om 36 km te fietsen. Dit was een heen en weer parkoers met een aantal rotondes, een viaduct en 1 bocht naar links waarbij er 7x een keerpunt gemaakt moest worden op de weg. In totaal moest dat 4x gereden worden. Met een stevige windkracht 4 en een niet-stayerwedstrijd moest er flink gestampt worden en zakte de snelheid aanzienlijk maar de andere kant op werden regelmatig snelheden van rond de 40km/u gehaald. Daarna werd de fiets weer opgehangen en de loopschoenen aangetrokken om nog 10 km te gaan hardlopen in de buurt van de zwemplas. Ook een heen en weer route met keerpunten en een tunneltje. Op het loopparkoers was het goed geregeld met water en sponzen om te koelen want het was zomers warm. Gelukkig was er ook regelmatig schaduw van de bomen. Ook dit moest 4x afgelegd worden. Er waren weer veel supporters meegereisd naar Nuenen en zeker omdat er 3 teams van start gingen, en s-middags nog een aantal individuele starters van het Maresia triathlonteam, was het extra gezellig om deel te nemen aan de wedstrijd.

Kim was de eerste finisher van het team in 2.26.08u, gevolgd door Mariëlle in 2.31.47u, Inge in 2.32.34u en Marij in 2.34.15u. Hiermee heeft het damesteam een 20e plaats behaald.

Het 2e divisie herenteam bestaande uit Reinier, Cees, Arno en Yuri hebben een 18e plaats behaald.

Het 4e divisie herenteam, waar Henrik, Arno, Huberto en Willem-Jan van start gingen, is 11e geworden.

Het 3e divisie herenteam gaat 8 juli van start in Utrecht voor een olympische afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *