NIEUWS

3e competitiewedstrijd 2018 “Stadstriathlon Weert” op 8 en 9 juni 2018

Dit weekend waren we te gast bij de Stadstriathlon in Weert. Zowel zaterdag als zondag werden de teams weggestart vanaf ‘het Blauwe meertje’. Het water was mooi blauw en de watertemperatuur warm; wat betekende dat er zonder wetsuit gezwommen moest worden.

Zowel het dames en het herenteam uit de 2e divisie gingen hier van start. Dit keer was het voor beide een individuele sprint afstand, 750m zwemmen – 18km fietsen – 5km lopen.

Aan de start voor het 2e divisie team, verschenen Reinier, Thomas, Yuri en Milo.

Voor het 3e divisie team verschenen Ruud, Mark, Eswin en Willem Jan. Het 4e divisie team startte met Peter, Arno, Henrik en Ton.

Het 3e divisieteam had de eer om, zaterdag rond 11h20, af te trappen. Ruud, Mark en Willem Jan zwommen na de start prima in de middenmoot van het deelnemersveld. Eswin nam zijn verantwoordelijkheid om de laatste zwemmer te begeleiden naar T1. Tijdens het fietsen kwam de ware kracht van dit team naar boven en werden menig tegenstanders gepasseerd. De loopronde bestond dit jaar uit 2 lussen van 2,5km die rond de 21 min werd afgelegd.  Uiteindelijk resulteerde dit alles in een 12e plek (van de 24 teams). Een prima prestatie.

Het 4e divisieteam ging zaterdag van start op het heetste moment van de dag. Peter kwam vooraan in het veld uit het water, gevolgd door het duo Henrik en Ton en vlak daarachter Arno. Het fietsparcours was uitermate geschikt voor het inzetten van de tijdritfiets. Gemiddelde snelheden waren hoog en er werd gestreden voor iedere plek. Tijdens het lopen werd de roedel bepaald binnen het deelnemersveld. De mannen van TLV De Langstraat wisten zelfs na een penalty van Henrik dicht achter elkaar te finishen. Uiteindelijk resulteerde dit alles in een 13e plek (van de 28 teams).

Op zondag was het 2e divisieteam aan de beurt. Na een fantastische zwemstart van Milo, Reinier en Thomas was TLV De Langstraat die de kop van het veld domineerde. Het tempo bij het fietsen was hoog. Een gemiddelde van 40km/u was meer regel zijn dan uitzondering. Yuri hield zich als debutant in de 2e klasse goed stand en klokte de 42ste fietstijd. Tijdens het lopen wist Reinier de vorm goed vast te houden en finishte net buiten de top10 op een verdiende 11de plaats. Gevolgd door Thomas (21), Milo (36) en Yuri (69). Met een 5e plaats (op 1 punt van de nr.4) is een podiumplek voor de toekomst niet ondenkbaar.

Voor het damesteam stonden Inge Verhoeven, Marij Sweep, Miranda van Rijswijk en Mariëlle Sprangers hier aan de start. Inge kwam het eerste van het team uit het water, gevolgd door Marij, Mariëlle en Miranda. Na een snelle wissel moest er gefietst worden richting het finishterrein. Daarna weer een snelle wissel naar het lopen, fiets ophangen, loopschoenen aan om nog 5km te gaan hardlopen. Ook weer 2 rondjes waarbij door de supporters flink werd aangemoedigd. De eindtijden van het TLV de Langstraat damesteam zijn 1.21.33u voor Inge,  1.23.46u voor Mariëlle,  1.26.26u voor Marij en 1.28.08u voor Miranda waarmee ze een 24e plaats hebben behaald. De volgende wedstrijd voor de dames is de kwart triathlon in Nuenen op 1 juli waar Inge, Kim, Marij en Mariëlle van start zullen gaan.

Uiteraard dank aan alle supporters die de moeite hebben genomen om beide weekend dagen aanwezig te zijn in Weert en in het bijzonder onze captain Stefan!

De volgende wedstrijd voor de 2e en 4e divisie is op 1 juli in Nuenen en voor de 3e divisie op 8 juli in Utrecht.