Inge Schuimer

Inge is geboren in 1965 in Maastricht. In de jaren negentig verhuisde zij naar Brabant. Inge is getrouwd met Mark en werkt als adviseur binnen de gezondheidszorg.

Hoewel ze al vanaf haar vroege jeugd actief was in met name de teamsport (honkbal, handbal, volleybal en roeien), is pas in 2011 de racefiets in beeld gekomen. Vanwege een weddenschap moest in dat jaar de Alpe d‘ Huez beklommen worden. De liefde voor de race fiets werd geboren. Omdat fietsen in de winter niet erg aantrekkelijk is, moest er een alternatief komen voor de koudere maanden. Dat leidde in maart 2013 tot deelname aan “start to run”, met als uiteindelijke doel: de marathon van Rotterdam in 2015.

Zo gezegd, zo gedaan.

Medio 2015 leek het erg voor de hand te liggen om ook het zwemmen op te gaan pakken. Echter, dat zwemmen bleek toch wel een dingetje. Meerdere keren tot wanhoop gedreven, maar toch trouw twee maal per week het water trotserend. In de hoop later te kunnen zeggen: de aanhouder wint.

Deelname aan de dames teamcompetitie staat voor dit jaar op het programma. Daarnaast ook deelname aan twee halve triathlons: Terheijden en Gerardmere. En als dat allemaal goed uitpakt, het plezier in de training nog steeds aanwezig is en het blessureleed uitblijft, komt voor 2018 het ultieme doel in zicht: een hele triathlon.